Ліонель Мессі / фото REUTERS

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі став трансферною ціллю італійського "Ювентуса" і французького"Парі Сен-Жермен".

Про це повідомляє L’Equipe.

Обидва клуби вийшли на контакт з Хорхе Мессі, батьком та агентом футболіста.

Відео дня

За інформацією авторитетного французького видання, Мессі-старший вислухав директора ПСЖ Леонардо і відповів, що Лео вже прийняв рішення перейти в "Манчестер Сіті". Схожий діалог відбувся з представником "Ювентуса", за який виступає головний конкурент всієї кар'єри аргентинця Кріштіану Роналду.

Мессі йде з "Барселони": головне

  • 25 серпня Мессі поінформував керівництво "Барселони" про своє бажання розірвати контракт в односторонньому порядку. Аргентинець вважає, що може скористатися відповідним пунктом у контракті.
  • Мессі остаточно захотів піти з клубу після розгромної поразки від "Баварії" в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (2:8). Аргентинець вже давно незадоволений рішеннями та трансферною політикою керівництва "Барселони". Зокрема, аргентинець був незадоволений звільненням Ернесто Вальверде, а також тим, як "Барса" вирішила попрощатися з його другом Луїсом Суаресом.

  • Особиста бесіда Мессі з новим головним тренером "Барселони" Рональдом Куманом не переконала аргентинця залишитися в клубі. 33-річний Мессі вважає, що у нього більше немає часу чекати на можливість вигравати трофеї.

  • У "Барселоні" стверджують, що у Мессі немає юридичних підстав розірвати контракт, оскільки про бажання активувати відповідний пункт він повинен був повідомити клуб до 30 травня. Керівництво клубу нібито готове відпустити гравця тільки за відступні в розмірі 700 мільйонів євро.

  • Очікується, що найближчими днями Мессі публічно пояснить своє рішення покинути клуб.

  • Інсайдерам стало відомо, що батько Мессі вже прилетів до Англії, а переговори з "Ман Сіті" знаходяться на просунутій стадії.