Шахтар двічі обіграв Динамо в УПЛ в цьому сезоні / фото ФК Шахтар

Донецькому "Шахтарю" і київському "Динамо" в першому офіційному матчі після тривалої паузи належить зустрітися один з одним. Матч відбудеться 31 травня на НСК "Олімпійський" в рамках 24-го туру УПЛ.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Динамо.

Стартовий свисток пролунає о 17.00.

Відео дня

Шахтар - Динамо: де дивитися матч УПЛ

"Шахтарю" і "Динамо" доведеться зіткнутися з новими реаліями. Так, незважаючи на те, що матч буде проходити на "Олімпійському", номінальним його господарем буде "Шахтар", який решту домашніх поєдинків сезону 2019-2020 проведе в Києві. Однак цей фактор не буде грати особливої ролі для команд, так як зустріч пройде без глядачів. На матчі зможе бути присутнім максимум 200 осіб, включаючи всіх учасників гри.

Командам доведеться зіткнутися не тільки з низкою необхідних процедур, пов'язаних із заходами безпеки, але і з двома новими правилами: п'ять замін замість трьох і 20 футболістів у заявці, а не 18.

Шахтар

Перед зупинкою сезону "Шахтар" зазнав своєї другої поразки в УПЛ - "гірники" у 23-му турі програли "Зорі" з рахунком 0:1.

Попри це, "Шахтар" комфортно лідирує в чемпіонаті. Підопічні Луїша Каштру набрали 59 очок і випереджають "Зорю" і "Динамо" на 13 пунктів.

Перед відновленням сезону "гірники" провели два контрольних матчі проти клубів Першої ліги, здобувши дві перемоги. Спершу з рахунком 4:1 був розгромлений "Рух", а потім з рахунком 4:0 вдалося перемогти "Олімпік".

Шахтар - Динамо: прогноз букмекерів

Динамо

"Динамо" свій попередній офіційний матч провело ще 15 березня. Кияни зіграли внічию з "Десною" (1:1), і цей результат на той момент відкинув їх на третє місце в таблиці.

У "Динамо" після 23 турів в активі 46 очок. З урахуванням матчів "Зорі" та "Десни" у 24-му турі кияни займають вже четверте місце в таблиці УПЛ, але навіть одного очка вистачить, щоб вийти на друге.

В рамках підготовки до відновлення чемпіонату "Динамо" провело два контрольних матчі. Спершу кияни зіграли внічию з "Рухом" (0:0), а потім провели два тайми по півгодини проти "Олімпіка", здобувши перемогу - 2:0.

Зустрічі в цьому сезоні

У цьому сезоні гранди українського футболу зустрічалися один з одним вже чотири рази. У матчі за Суперкубок України кияни здобули перемогу з рахунком 2:1, а в 1/8 фіналу Кубка України з тим же рахунком перемогли в овертаймі. Водночас в рамках УПЛ двічі вигравав "Шахтар" - 2:1 у першому колі та 1:0 у другому.

Орієнтовні склади

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Алан Патрік, Степаненко, Тайсон, Соломон, Марлос, Мораєс

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Шабанов, Попов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Буяльський, Вербич, Караваєв, Русин

Слова перед матчем

Луїш Каштру, головний тренер "Шахтаря":

"Шахтар" готовий. Але це не означає, що ми в ідеальних кондиціях. Важливо, що за новими правилами можна п'ять замін, що дозволяє вносити корективи. Поєдинки з "Динамо" завжди важливі. На жаль, з відомих причин не буде вболівальників на трибунах. Постараємося зробити все, щоб виграти. "Динамо" - хороша команда, але ми налаштовані тільки на перемогу".

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

"Початок, думаю, буде дуже складним для всіх команд. Переходити від тренувань до офіційних ігор завжди важко, навіть у звичайній передсезонної підготовки, а в даній ситуації тим більше. Така реальність - відновлюємо сезон грою проти "Шахтаря". Готуємося до неї. Побачимо все в неділю".

Арбітр

Судити зустріч в поле буде жіноча бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль. Головним VAR призначений Віталій Романов.