Унаї Емері довів, що він топ-тренер / фото REUTERS

Керманичу "Вільярреала" Унаї Емері підкорилося приголомшливе досягнення. Після того як іспанський клуб здолав у фіналі Ліги Європи "Манчестер Юнайтед", 49-річний фахівець увійшов до історії футболу.

Цікавими статистичними даними поділилася Opta у Twitter.  

Емері став першим тренером в історії, котрий зміг аж чотири рази завоювати перемогу у Лізі Європи. До цього тричі іспанський наставник перемагав у цьому турнірі з "Севільєю" (з 2014 по 2016 рік). Ще один раз, у 2019 році, Емері з лондонським "Арсеналом" поступився у фіналі Ліги Європи "Челсі".

Відео дня

Також три перемоги в Кубку УЄФА/Лізі Європи має легенда італійського футболу Джованні Трапаттоні. А ось по дві перемоги в цьому турнірі мають Рафа Бенітес, Жозе Моурінью, Луїс Моловні, Дієго Сімеоне, а також екс-тренер українського "Дніпра" Хуанде Рамос.

"Вільярреал" став шостим клубом в історії, який пройшов всю турнірну сітку до фіналу ЛЄ без поразок.

Загалом, цей титул став для Емері 11-им у кар'єрі. 10 з трофеїв - це кубки. Лише один раз Унаї вигравав національний чемпіонат - це було в часи його роботи в французькому ПСЖ.

Читайте такожВільярреал - переможець Ліги Європи: яскраві фото фіналу та церемонії нагородження

"Вільярреал" - "Манчестер Юнайтед": підсумки фіналу 

  • "Вільярреал" вперше в історії виграв Кубок УЄФА/Лігу Європи. Іспанський клуб вперше грав у фіналі.
  • "МЮ" вдруге грав у фіналі Ліги Європи й не зміг виграти ще один трофей.
  • Уле-Гуннар Сульшер не зміг виграти свій перший трофей біля керма "МЮ".
  • Завдяки перемозі у фіналі ЛЄ "Вільярреал" завоював путівку в Лігу чемпіонів.
  • Єремі Піно у віці 18 років і 218 днів став наймолодшим іспанцем, який зіграв у фіналі одного з головних єврокубкових турнірів. Він побив рекорд Ікера Касільяса (19 років і 4 дні у фіналі ЛЧ в 2000 році).