Себастьян Самуельссон / Bildbyrån

Шведський біатлоніст, олімпійський чемпіон Себастьян Самуельссон прокоментував заяву голови комісії щодо відповідності WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) Джонатана Тейлора. Той закликав не поспішати з відстороненням Росії від змагань через провал дедлайну з передачі даних московською антидопінговою лабораторією (РУСАДА). На думку Тейлора, двотижнева затримка пов'язана з врегулюванням всіх юридичних питань.

Читайте такожРосійські біатлоністи будуть допитані австрійською поліцією у справі допінгу

«Ваші слова йдуть врозріз з думкою спортсменів і настроєм громадськості. Вони мене вразили – не було жодної згадки про те, що боротьба з допінгом стоїть на принципах і ідеалах, там не було визнання факту, що WADA зіткнулася з найбільшим скандалом в історії спорту. Містер Тейлор, не варто помилятися, це не рядовий допінговий випадок. Це виключне шахрайство, підтримуване державою, яке залишиться в пам'яті на десятиліття. Люди запитають: чи діяло агентство, керуючись переконаннями і принципами, щоб врятувати спорт?

Відео дня

Логіка диктує, що ви повинні негайно відновити відсторонення Росії. Звертаючись до вас від імені всіх спортсменів я пропоную вашій комісії ще одну можливість піти по правильній дорозі, по тому шляху, який увійде в історію», – цитує Самуельссона журналіст ВВС Ден Роан.

Відзначимо, що комісія WADA під керівництвом Тейлора повинна була отримати дані московської лабораторії 31 грудня. Однак після цього дедлайн був продовжений, і розгляд питання про відповідність РУСАДА заплановано на 14-15 січня.