"Черкаські Мавпи" позбавлені участі у півфіналі Кубка України / fbu.ua

Баскетбольний клуб "Черкаські Мавпи" виключений з розіграшу Кубка України. Його місце у Фіналі чотирьох турніру займе столичний "Київ-Баскет".

Таке рішення було прийняте 9 січня у Києві директоратом Чемпіонату України з баскетболу, повідомляє офіційний сайт ФБУ. 

Директорат змагань розглянув звернення БК "Київ-Баскет" щодо порушення у матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України з "Черкаськими Мавпами". Поєдинок відбувся 5 січня у столиці. Кияни тоді виграли 76:69, але за сумою двох матчів перемогу у цій чвертьфінальній парі здобули "Черкаські Мавпи".

Втім було зафіксовано порушення регламенту - вихід на майданчик одночасно чотирьох легіонерів у складі "Мавп" замість максимально дозволених трьох, і київський клуб звернулився зі скаргою.

Читайте такожДніпро і Політехнік вийшли у Фінал чотирьох, Київ-Баскет подав протест на результат матчу з Мавпами

Директорат Чемпіонату України розглянув епізод, вислухав доводи сторін та ухвалив рішення застосувати до "Черкаських Мавп" відповідну санкцію, а саме зарахувати черкаському клубу поразку з позбавленням права подальшої участі в турнірі.

Віталій Лебединцев, спортивний директор "Київ-Баскета": 

"Перемогла буква закону, тобто те, що прописано у регламенті. Тут слід сконцентрувати увагу нашого клубу "Київ-Баскет" на тому, що регламент є непорушним для виконання. Я б взяв за основу тільки це. Ми просто маємо серйозно і професійно ставитися до того, що прописано у документі. В даній ситуації не пощастило з цим вердиктом, який виніс директорат, "Черкаським Мавпам". Але ж прецедент у грі мав місце".

Таким чином, стали відомі усі учасники Фіналу чотирьох Кубка України - це БК "Одеса", БК "Дніпро", харківський "Політехнік" і "Київ-Баскет".