Даяна Ястремська виграла свій перший матч у Мельбурні / btu.org.ua

У Мельбурні (Австралія) завершилися матчі 1-го кола тенісного турніру серії Великого шолома Відкритого чемпіонату Австралії з участю представниць України, в рамках якого Даяна Ястремська обіграла свою суперницю, а Катерина Козлова змушена була зійти з дистанції вже на самому початку турнірного шляху.

Ястремська обіграла Саманту Стосур з Австралії з рахунком 7:5, 6:2, повідомляє офіційний сайт турніру.

Матч тривав 1 годину 18 хвилин.

Відео дня

Досвідчена австралійська тенісистка цього разу змогла скласти конкуренцію тільки в першій партії, де на рівних боролася з молодою українкою до рахунку 5:5. Тим не менш, в кінцівці сету Ястремська дотиснула суперницю, вигравши два гейми поспіль.

Це обставина мабуть надломила Стосур і в другому сеті вона практично не чинила опору українці.

У другому колі українка зіграє проти Карли Суарез Наварро з Іспанії, посіяної в Мельбурні під 23-м номером. У першому колі Наварро обіграла француженку Бурель з рахунком 7:5, 6:2.

У свою чергу, Козлова програла Вікторії Кузмовій зі Словаччини. Матч тривав 2 години 14 хвилин і став самим напруженим серед ігор за участю українок. Українка виграла першу партію з рахунком 6:4, з аналогічним рахунком програла другий сет - 4:6, а потім поступилася у вирішальному третьому сеті - 2:6.

У другому колі Кузмова буде протистояти лідеру збірної України і 7-й ракетці світу Еліні Світоліній.

Як повідомляв УНІАН, Відкритий чемпіонат Австралії з тенісу проходить в Мельбурні з 14 по 27 січня.