Даяна Ястремська / twitter.com/WTA

На центральному корті Відкритого чемпіонату Австралії у Мельбурні завершився поєдинок між 18-річною українкою Даяною Ястремською та 23-кратної володаркою титулів на турнірах Великого Шолома Сереною Вільямс. Перемогу з рахунком 6:2, 6:1 здобула американка, яка, таким чином, вийшла до четвертого кола Australian Open - 1/8 фіналу.

Поєдинок тривав 1 годину 7 хвилин. Українка дуже нервувала і почала матч з рахунку 0:4. Згодом Даяна все ж впоралася з емоціями і зуміла нав'язати боротьбу опонентці, запам'ятавшись кількома яскравими розіграшами. Ястремська записала на свій рахунок 2 ейси при 8 подвійних помилках, 14 віннерсів і 26 невимушених помилок. Американка оформила 8 ейсів при одній подвійний помилці, 20 віннерсів і 13 невимушених помилок.

Після матчу Серена втішила українку, яка насилу стримувала сльози.

Відео дня

Для 18-річної Даяни Ястремської турнір у Мельбурні став другим із серії Великого Шолома, де вона виступила в основній сітці. Ястремська сенсаційно вийшла в третє коло, оформивши перемоги над Самантою Стосур (Австралія) і Карлою Суарес-Наварро (Іспанія).

За підсумками турніру Ястремська претендує на потрапляння в топ-50 рейтингу WTA і новий особистий рекорд. На даний момент найкращий результат Даяни – 57-е місце.

Варто відзначити, що Серена Вільямс старше Ястремської більше ніж у два рази: українці 18 років, а американці - 37.

Як повідомляв УНІАН, раніше на цьому ж центральному корті Australian Open українка Еліна Світоліна виграла в дуже складному матчі третього раунду, обігравши китаянку Чжан Шуай.