Запоріжжя - Київ-Баскет / fbu.ua

У неділю відбулися два матчі української баскетбольної Суперліги. "Миколаїв" вдома обіграв діючого чемпіона - "Черкаські Мавпи", а "Запоріжжя" також у рідних стінах здолало "Київ-Баскет".  

Про це повідомляє офіційний сайт першості. 

Миколаївська команда добре розпочала гру з черкащанами та контролювала її перебіг практично впродовж усіх 40 хвилин. Щоправда на старті третьої десятихвилинки капітан "Мавп" Олександр Кольченко заробив 7 балів поспіль та впритул наблизив свою команду до суперника, а ще за декілька миттєвостей бігмен Коуклі виконав перехоплення та реалізував два з фолом, цим самим вивівши свою команду вперед у рахунку. 

Відео дня

Проте, наставник корабелів швидко відреагував хвилинною перервою, після якої господарі паркету швидко прийшли до тями та знову відірвалися від гостей на комфортну відстань. 

Перед останньою чвертю "Миколаїв" мав лише три бали переваги, але дуже добре увійшов до гри ветеран корабелів – Олексій Адедиран, який забив два з фолом на старті чверті. Високою активністю на заключних хвилинах у гостей вирізнявся Крістофер Коуклі, який практично кожні дві хвилини колотив згори, але запалу американця для перемоги всієї команди не вистачило – 80:73 на користь "Миколаєва".

МБК “Миколаїв” – БК “Черкаські Мавпи” – 80:73 (22:15, 22:23, 17:20, 19:15)

"Київ-Баскет" впевненіше почав поєдинок у запорізькому ПС "Юність". Щільний захист не дозволяв господарям кілька хвилин набрати перші очки. Натомість свої стартові атаки кияни реалізували, захопивши лідерство – 7:0. Найактивнішим у гостей на початку був Нванкво. Кияни до кінця стартової 10-хвилинки не віддавали перевагу, вигравши в підсумку в 5 очок. При цьому гості переважали господарів за всіма основними ігровими показниками.

Однак вже в другій чверті перебіг подій змінився. Господарі додали у швидкості. Чверть почалася результативною атакою Холтона. Запорізький американець був найактивнішим та найрезультативнішим у другій чверті. Не в останню чергу завдяки його зусиллям запоріжці переломили хід поєдинку та в підсумку зрівняли рахунок до великої перерви. При цьому господарі перевершили гостей в реалізації двоочкових та штрафних, були кращими під щитами.

З поновленням гри боротьба на майданчику ще більше загострилася. Поступово легіонери господарів Холтон, Кіндал, Трент та Пресслі захопили ігрову ініціативу. До початку заключної чверті запоріжці вже вийшли вперед на 4 очки.

У киян не виявилося контраргументів на початку заключної частини поєдинку. Відтак господарі вже впевнено пішли у відрив. На середину четвертої чверті кияни вже відставали на 11 очок. Кияни спробували врятуватися. За майже дві хвилини до кінця ігрового часу вони скоротили відставання до 5 очок. Та більшого запоріжці гостям не дозволили. Відтак чергова перемога господарів у четвертому за сезон протистоянні "Запоріжжя" з "Київ-Баскетом".

Запоріжжя – Київ-Баскет – 92:83 (13:18, 28:23, 27:23, 24:19)