Майкл Джордан / REUTERS

У Лос-Анджелесі на арені "Стейплс-центр" відбулася церемонія прощання з легендарним баскетболістом НБА Кобі Браянтом і його донькою Джанною, які загинули в авіакатастрофі.

Заявки на відвідування цієї події подали понад 80 тисяч осіб, але потрапити всередині змогла лише чверть з їх числа. Решта фанатів розмістилася біля стадіону і дивилися церемонію на великому екрані.

REUTERS

Поминальний вечір відвідали колишні та нинішні зірки НБА - Майкл Джордан, Шакіл О'Ніл, Стеф Каррі та інші представники баскетболу, а також шоу-бізнесу. З промовою виступив навіть ведучий популярного нічного ток-шоу Джиммі Кіммел, який не зміг стримати сльози.

Головним моментом став вихід до мікрофона вдови Браянта Ванесси. Вона розповіла, наскільки хорошим батьком і великим спортсменом був її чоловік, а також яке майбутнє у спорті могло чекати Джанну. Вдова також не змогла стримати емоції.

Пісні в пам'ять про Браянта виконали Бейонсе і Крістіна Агілера.

REUTERS

Браянт, його донька і ще сім осіб загинули 26 січня. Експерти вже опублікували перший звіт по авіакатастрофі.

Приватна похоронна служба спортсмена та його доньки пройшла 7 лютого у Меморіальному парку Pacific View, який розташований у каліфорнійському Корона-дель-мар, недалеко від будинку родини Браянта.

УНІАН раніше повідомляв про те, що лідер "Шахтаря" вшанував пам'ять легенди НБА Браянта на матчі з "Бенфікою".