Пісторіус убив модель Ріву Завтра в 2013 році / Reuters

Суд ПАР змінив термін ув'язнення для олімпійського чемпіона Оскара Пісторіуса, який засуджений за вбивство своєї дівчини Ріви Стінкамп, повідомляє BBC.

Тюремний термін йому продовжили з 6 років до 13 років та п'яти місяців.

Відео дня

Прокурори наполягли на тому, що початковий шестирічний термін за вбивство Ріви Стінкамп - занадто м'яке покарання. Вищий апеляційний суд постановив, що вирок повинен бути змінений з продовженням терміну до 15 років з вирахуванням вже відсиженного.

Читайте такожЧемпіон Паралімпіади Пісторіус засуджений до шести років в'язниці за вбивство подруги (фото)Пісторіус заявив, що застрелив Стінкамп в День святого Валентина в 2013 році, прийнявши її за грабіжника. Раніше суд нижчої інстанції взяв до уваги пом'якшуючі обставини і скоротив 15-річний термін за вбивство, що покладається в такому випадку. На думку суду, реабілітація і каяття переважують обтяжуючі обставини, такі як відсутність попереджувального пострілу в повітря.

Спочатку в 2014 році Пісторіус отримав п'ять років за ненавмисне вбивство. Однак після апеляції в 2015 році суд переглянув своє рішення і засудив його за статтею "Вбивство".

Пісторіус чотири рази вистрілив у Стенкамп через зачинені двері туалету в своєму будинку в столиці ПАР Преторії.

Атлет шість разів вигравав золото Паралімпійських ігор. Він прославився тим, що став першим спортсменом з ампутованими кінцівками, що виступили в спринті на олімпійських іграх. У 2012 році він став учасником Ігор у Лондоні, пробігши дистанцію на спеціальних карбонових протезах-лезах.

Обидві ноги нижче коліна Пісторіус втратив в ранньому дитинстві.