Лорел Хаббард / Фото REUTERS

Вперше в історії на Олімпійських іграх виступить спортсменка-трансгендер. 

Про це повідомляє Inside The Games.

Важкоатлетка з Нової Зеландії Лорел Хаббард кваліфікувалася на ігри в Токіо після того, як Міжнародний олімпійський комітет затвердив нові правила відбору. Вони були змінені через велику кількість скасованих змагань у зв'язку з пандемією COVID-19. 

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі з'явився перший футбольний рефері-трансгендер (фото)

Хаббард займає 16-е місце в рейтингу важкоатлеток у вазі до 87 кг, але як мінімум шестеро з тих, хто вище за неї, не зможуть виступити на Олімпіаді. 

Найкращий результат Хаббард в кваліфікації - 285 кг, що дозволяє їй претендувати на місце в трійці призерів Олімпіади-2020. Тільки у трьох спортсменок кваліфікаційний результат вищий.

Хаббард змінила стать в 35 років, а в 43 роки вона стане найстаршою важкоатлеткою на Олімпіаді в Токіо.

У 2017 році Хаббард вигравала срібну медаль на чемпіонаті світу.

До зміни статі важкоатлетка змагалася під ім'ям Гевін Хаббард. 

Лорел Хаббард / Фото REUTERS

Відзначимо, що в 2003 році МОК дозволив чоловікам, які вирішили змінити стать на жіночу, брати участь у міжнародних змаганнях тільки за умови проведення операції зі зміни статі і проходження гормональної терапії. З 2016 року спортсменам-трансгендерам для участі в будь-яких змаганнях досить підтвердити, що їх рівень тестостерону нижче певної планки, а операція зі зміни статі вже не є обов'язковою.

Що стосується спортсменів, які змінили стать з жіночої на чоловічу, то вони можуть виступати в змаганнях відразу і без обмежень.

Нагадаємо, Олімпіада в Токіо стартує 23 липня.

Вас також можуть зацікавити новини: