Еліна Світоліна / фото REUTERS

Перша ракетка України Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу "Ролан Гаррос".

У матчі четвертого кола Світоліна обіграла 45-ту ракетку світу Каролін Гарсію з Франції.

Читайте такожРолан Гаррос: Світоліна пройшла росіянку в третьому колі

П'ята ракетка світу здобула перемогу в двох сетах - 6:1, 6:3.

Світоліна повторила свій найкращий результат на "Ролан Гаррос", яким є вихід до чвертьфіналу. Раніше українці вдавалося дістатися до цієї стадії в 2015 і 2017 роках.

За вихід до півфіналу Світоліна посперечається з переможницею матчу Надя Подороска (Аргентина, №131 в рейтингу WTA) - Барбора Крейчикова (Чехія, №117 WTA).

Огляд матчу опублікував офіційний YouTube-канал "Ролан Гаррос".

Ролан Гаррос-2020: що потрібно знати

  • Першість в Парижі проходить з 21 вересня по 11 жовтня. Це третій турнір "Великого шолома" в 2020 році після Australian Open і US Open.
  • "Ролан Гаррос" повинен був початися ще в кінці травня, але організатори прийняли рішення про його перенесення через пандемію коронавірусу.
  • Титулована американська тенісистка Серена Вільямс знялася з "Ролан Гаррос" по ходу турніру.
  • У жіночому одиночному розряді від України боротьбу продовжує тільки Світоліна. Раніше турнір покинула друга ракетка України Даяна Ястремська, а також з боротьби вибули Катаріна Завацька, Марта Костюк та Катерина Козлова.
  • Раніше на турнірі Світоліна обіграла росіянку Варвару Грачову, мексиканку Ренату Сарасуа і ще одну росіянку Катерину Александрову.
  • У парному розряді в чвертьфінал "Ролан Гаррос" пробилася Марта Костюк, яка виступає разом з представницею Білорусі Олександрою Сасновіч.