Xiaomi Mi Note 10 Lite та інші популярні моделі досягли кінця свого життєвого циклу / фото Xiaomi

Xiaomi оновила перелік смартфонів, що перейшли в статус EOS (End of Support). Це означає, що з їх виходу пройшло вже понад двоє років, і нових оновлень вони вже не отримають.

До переліку застарілих моделей включено Xiaomi Mi Note 10 Lite, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9s, Redmi Note 9s Pro і Redmi Note 9s Pro Max.

Включення в перелік EOS означає, що смартфони більше не будуть отримувати ніякі оновлення – ні інтерфейсу MIUI, ні Android, ні безпеки. Це означає, що в системі смартфонів можуть бути виявлені вразливості, які не будуть виправлені, що може призвести до загрози збереження даних користувачів.

Відео дня

Разом з тим наголошується, що якщо розробка оновлень вже була розпочата для будь-якої з цих моделей, пристрій обов'язково їх отримає.

Нагадаємо, минулого місяця Xiaomi визнала застарілими Xiaomi Mi 10s, Xiaomi 11 Lite, Poco F3, F3 GT, X3 GT, Redmi K40 Pro і K40 Pro+. Всього сумарно з початку 2023 року китайська компанія програмно "скасувала" 25 пристроїв.

Що буде зі смартфоном, якщо його не оновлювати

Головна мета оновлень ПЗ – наявність нових функцій, зовнішні зміни і виправлення існуючих помилок в роботі смартфона. Оновлення можуть бути різними: від простої зміни дизайну інтерфейсу до закриття "дірок" в захисті, які можуть сприяти витоку персональних даних користувача.

Як правило, непотрібних оновлень не буває, тому незалежно від масштабів оновлення ігнорувати їх не рекомендується. УНІАН розповідав, що буде, якщо цього не робити.

Вас також можуть зацікавити новини: