Київстар продовжує будівництво мережі 4G в Україні / фото ua.depositphotos.com

Національний телеком оператор відновлює мобільний зв'язок у щойно звільнених населених пунктах Харківської області. Послуги мобільного зв`язку від Київстар повернуто у десять звільнених міст і селищ у Вовчанському, Ізюмському, Чугуївському та Балаклійському районах Харківщини.

Так, з 13 по 23 вересня інженери компанії відновили роботу мережі мобільного зв`язку в населених пунктах Балаклія, Білий Колодязь, Борівське, Вишнева, Вовчанськ, Волохів Яр, Ізюм, Петрівське, Шевченкове, Чкаловське.

Як зазначають телеком спеціалісти Київстару, які беруть участь у відновлюваних роботах, "компанія успішно долає складнощі, які виникають при будівництві і обслуговуванні стільникових базових станцій у звільнених населених пунктах. Зокрема, при відсутності електроенергії для підтримки роботи мережі використовуються  стаціонарні і пересувні дизель-генератори. А там, де  волоконно-оптична інфраструктура сильно пошкоджена, інженери Київстару застосовують обладнання Starlink".

Відео дня

Київстар зберігає за усіма своїми абонентами, які знаходяться на тимчасово окупованій території, їх мобільні номери і кошти на рахунках. Отже мешканці деокупованих населених пунктів можуть одразу користуватись послугами мобільного зв`язку, як тільки вони стають доступними. Крім того, завдяки національному роумінгу, послугами мобільного зв`язку мережі Київстар можуть користуватись також абоненти інших мобільних операторів України.

Київстар продовжує будівництво мережі 4G на всій підконтрольній Україні території для стабільної роботи послуг зв`язку та інтернету. Так, за 8 місяців 2022 року спеціалісти компанії збудували 302 нових базових станцій мобільного зв’язку, а також здійснили роботи з оновлення та модернізації 5,5 тисяч працюючих базових станцій. За шість місяців 2022 року національний телеком оператор інвестував у будівництво та розвиток телеком мережі в Україні майже 1,7 мільярдів гривень.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2022 року обслуговував 24,8 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,2 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G.Київстар.

Клієнтам компанії доступні можливості мобільного, фіксованого зв’язку й інтернету, конвергентні рішення, а також інноваційні послуги Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні фінансові послуги, цифрове ТБ та ін. Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON, що має головний офіс у Нідерландах. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 24 роки працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією.