Ілюстрація / REUTERS

Для відновлення роботи оператора "Київстар" може знадобитись щонайменше доба. Такий прогноз у своєму Telegram-каналі зробив військовий спеціаліст у галузі радіотехнологій Сергій "Флеш" Бескрестнов.

"Те, що сталося, не було ніде і ніколи (за масштабом) за всю історію мобільного зв'язку і не тільки в Україні. Моя оцінка виправлення ситуації – доба. За хорошого прогнозу", – зазначив спеціаліст.

Він також додав, що термінали поповнення, самообслуговування та платіжні термінали у магазинах можуть не працювати, якщо в них стояли картки "Київстару".

Відео дня

До того ж перекіс трафіку дався взнаки на навантаженні, яке прийняли інші оператори. У Vodafone та lifecell може бути зайнята мережа.

Експерт також прокоментував можливі хакерські атаки на інші компанії та фінустанови.

"Не варто слухати вкиди противника: ні сьогодні, ні завтра не ляжуть ні банки, ні інший зв'язок", – підкреслив він.

Збій у роботі "Київстар"

12 грудня у роботі українського оператора Київстар стався потужний збій. Користувачі масово повідомляли про відсутність зв'язку та інтернету. Крім того, не працює сайт оператора. Пізніше стало відомо, що причиною масового технічного збою стала хакерська атака на ядро мережі. 

У Мінцифри зауважили, що національний роумінг не працює, бо "Київстар" не може передати інформацію про своїх абонентів іншим операторам.

Водночас у ЗСУ зазначили, що українські військові на лінії фронту не відчули збою в роботі оператора звʼязку "Київстар".

Вас також можуть зацікавити новини: