У WhatsApp впроваджують аналог ChatGPT і Midjourney / фото REUTERS

Творці WhatsApp оголосили про впровадження штучного інтелекту у свій месенджер. Це дозволить реалізувати в ньому низку унікальних можливостей, яких немає в подібних додатках для спілкування, у тому числі в Telegram.

На базі власного ШІ працюватимуть три функції. Про це повідомляється в офіційному блозі компанії.

  • Вбудований чат-бот, аналог ChatGPT. Користувач зможе ставити питання і давати завдання ШІ-асистену, а також влаштовувати дебати в групових чатах з "десятками унікальних персонажів", створеними ШІ. 
  • Генератор фотореалістичних зображень, аналог Midjourney. Користувачеві досить набрати команду /imagine і додати короткий опис. 
  • Генератор стікерів.  Досить буде зайти в спеціальний розділ меню і ввести текстом то, який стікер ви хочете отримати.

Відео дня
Так буде виглядати чатбот в WhatsApp

Коли нейромережа та функції на її основі з'явиться в WhatsApp, неясно. Скоріш за все, нововведення спочатку з'явиться у бета-тестерів, після чого воно стане доступно всім користувачам. 

Раніше в цьому місяці в WhatsApp додали одну з головних особливостей Telegram – канал. Нова фіча працює в 150 країнах по всьому світу, в тому числі в Україні.

Водночас, як повідомляв УНІАН, починаючи з наступного місяця WhatsApp перестане запускатися на смартфонах Android нижче 5.0. Незважаючи на те, що це досить старі пристрої, йдеться все одно про мільйон користувачів.

Вас також можуть зацікавити новини: