Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині сільська школа отримала сучасний кабінет фізики.

Як повідомили УНІАН В прес-службі облдержадміністрації, для школи у селі Яблунів Гусятинського району, яка стала опорною, закупили обладнання для кабінету фізики на 894 тис. грн.

Зокрема придбано ноутбуки для учнів та вчителя, інтерактивну дошку. Останнє оновлення матеріально-технічної бази для уроків фізики школа отримувала ще у 1985 році, тобто 33 роки тому.

Відео дня

«Мені приємно, що школи сьогодні оновлюються та «оживають». Що діти можуть навчатися у сучасних кабінетах, проводити практичні заняття та отримувати знання, користуючись реальними засобами для навчання, а не споглядати лише ілюстрації у підручниках. І такі кроки – це беззаперечний меседж для тих районів, де ще немає опорних навчальних закладів. Держава сьогодні дає фінансування – ним потрібно лише скористатися!», – наголосив під час перебування в навчальному закладі голова ТОДА Степан Барна.

Довідка УНІАН. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Яблунів реорганізована в опорний заклад освіти відповідно до рішення Яблунівської сільської ради від 12 жовтня 2017 року №170 із 2 філіями: Тудорівська філія загальноосвітня школа І-ІІ ст. та Сухоставська філія загальноосвітня школа І ст.