Фото УНІАН

На Тернопільщині скеровано до суду обвинувачення щодо працівниці дитсадка, в якому отруїлося 17 дітей.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що перебуваючи на посаді завідувача господарством та одночасно комірника, жінка неналежно виконала свої обов'язки щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх у дошкільному навчальному закладі, чим спричинила шкоду здоров’ю 17 малолітніх дітей у квітні 2018 року.

Через порушення санітарних правил комірником немарковані курячі яйця без супровідних документів, інфіковані сальмонелою, були видані кухарям навчального закладу для приготування страв, що надалі призвело до спалаху сальмонельозу.

Відео дня

За  висновком епідемічного розслідування, проведеного працівниками державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України, основною причиною групового захворювання вихованців ДНЗ на сальмонельоз було  використання курячих яєць, інфікованих сальмонелою.

Розслідування  за ч.1 ст.137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей)  завершено.

Збаразьким відділом Кременецької місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно  завідуючої господарством одного з дитячих навчальних закладів, обвинуваченої  у службовому недбальстві, що спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілих.