Цьогоріч на Тернопільщині облаштують ще 2 мобільних важковагових комплекси для попередження руйнування доріг перевантаженою технікою.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це заявив голова ТОДА Сетпан Барна під час наради щодо відновлення мосту у селі Лисівцях, частина якого обвалилася.

Відео дня

Причиною руйнування фахівці називають курсування по ньому перевантажених вантажівок з довколишніх кар’єрів.

Наразі експерти визначають розмір завданої шкоди.

«Ми розуміємо, що вартість реконструкції або будівництво нового моста – це надзвичайно дорого. Наразі потрібно врятувати те, що є. Наступним кроком буде визначення кошторисної вартості моста і будемо ставити питання перед Урядом про необхідність спрямування певних видатків на умовах співфінансування, щоб усунути цю проблему", – сказав під час виїзної наради у Лисівцях Барна.

Читайте такожПри в’їздах на Тернопільщину дорожники облаштували 12 спецмайданчиків, де великогабаритний транспорт зможе перечекати негоду (карта)

Він додав, що через Тернопільщину курсує багато важковаговиків.

«Їздили вони й через міст у Лисівцях, який був основним коридором для перевезення будівельних матеріалів з кар’єрів, попри обмеження руху аварійною ділянкою задля забезпечення безпечного проїзду. Ми постійно наголошуємо, що дороги є не там, де їх будують, а де їх бережуть. До контролю перевантажень на дорогах області задіюємо службу трансбезпеки та патрульну поліцію", – зауважив голова ТОДА.

Водночас він відзначив, що в області не вистачає мобільних важковагових комплексів. Наразі їх є лише чотири.

«Ми вже зверталися з цього приводу до Кабінету міністрів України, бо Тернопільська область є логістичним центром та з'єднана з кількома обласними центрами. При цьому працюємо також над облаштуванням кількох таких майданчиків, зокрема, й у Заліщицькому районі. Плануємо, що цього року два майданчики введемо в експлуатацію», – поінформував Барна.

Як повідомляв УНІАН, 13 лютого на Тернопільщині обвалився міст, який попри обмеження продовжували використовувати водії високотонажного транспорту. Відтак маршрут проїзду дорогою Р-24 скориговано. Рух усіх видів транспорту, який раніше здійснювався через міст, перенаправлено дорогами Т-20-01, Т-20-20 та Т-20-15.