участь в роботі форуму візьмуть представники 27 країн

У Тернопільській області сьогодні розпочав роботу Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2017».

Як передає кореспондент УНІАН, участь в роботі форуму візьмуть представники 27 країн. Серед них понад три десятки дипломатів, в числі яких вісім Надзвичайних та Повноважних Послів, Генеральні та почесні консули іноземних держав в Україні.

Форум розпочався у Збаразькому замку з офіційної зустрічі керівництва області з керівниками та представниками дипломатичних установ. Участь у заході взяв керівник представництва МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

Відео дня

Як зазначив під час заходу голова Тернопільської ОДА Степан Барна, для Тернопільщини розширення міжнародного співробітництва залишається актуальним напрямком роботи.

Читайте такожНа Тернопільщині РАЦС та управління соцзахисту надаватимуть послуги в електронній формі

«За останні два роки ми прийняли в області майже півтори сотні іноземних делегацій. Водночас, ми не раз представляли свій потенціал закордоном. Що активніше ми будемо працювати в даному напрямку, то більше буде спільних проектів – як гуманітарно-соціальних, так і комерційних. А це відкриває перспективи як в освітньому просторі, що вкрай важливо для нашої молоді, особливо з отриманням Україною безвізового режиму з ЄС, так і в частині створення на Тернопільщині спільних підприємств», - сказав Барна.

Він навів приклади успішної співпраці з Францією та Швейцарією щодо підтримки пожежних частин та допомоги медзакладам області, з Хорватією - щодо візової підтримки для дітей бійців АТО, з Польщею - у частині реалізації проектів історичної та культурної спадщини, з Японією, Німеччиною та Бельгією - у сфері інвестування в економіку та відкриття спільних підприємств.

Форум триватиме три дні – з 24 по 26 травня.

Як повідомляв УНІАН, у Тернополі обговорили відновлення роботи аеропорту на інвестфорумі.