Скид неочищених зворотних вод призупинено / фото ekoinspternopil.gov.ua

Екоінспекція виявила скид неочищених вод в Тернопільський став, що спричинило збитки на 61 тис. грн.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області, самовільний скид неочищених стічних вод у Тернопільський став зафіксовано у ході оперативної перевірки.

Під час обстеження було відібрано проби неочищених стічних вод з колектора р.Рудка та води поза його межами. Результати вимірювань показали, що якість води у ставі у місці впадіння колектора погіршується. Збитки, завдані довкіллю внаслідок скиду, склали 61,424 тис.грн.

Відео дня

Повторним обстеженням інспекцією встановлено, що скид неочищених зворотних вод призупинено.

Читайте такожНа Тернопільщині відкрито кримінальне провадження через злив нечистот у річку Іква

Водночас в Держекоінспекції зазначили, що дане порушення має місце через бездіяльність Тернопільської міської ради в частині здійснення делегованих повноважень, визначених статтями 33, 34 ЗУ «Про місцеве самоврядування», ст. 10 Водного Кодексу України.

«У результаті останньої перевірки у грудні 2016р. Тернопільській міській раді було офіційно направлено пропозицію вирішити питання із недопущення скидів дощових вод у Тернопільський став та у р. Серет без очистки, визначити балансоутримувача дощових мереж, розробити правила приймання поверхневого стоку у Тернопільську міську дощову каналізацію. Міська рада дану пропозицію не виконала.

Оскільки в даному правопорушенні вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1ст. 242 ККУ, матеріали передано до Тернопільського відділу ГУНП в Тернопільській області», – йдеться в повідомленні Держекоінспекції.