Перед тим, як їхати в іншу країну, варто вивчити кілька неписаних правил, які відображають культуру та традиції того чи іншого народу. Не дотримуючись їх, ви можете образити когось чи потрапити в халепу.

Наприклад, для французів правила етикету за столом дуже важливі. У тамтешніх ресторанах не прийнято швидко їсти та сьорбати. А от у Китаї прицмокування під час їжі вітається. Плямкання означає, що вам смачно: чим голосніше – тим краще.

Німці – дуже пунктуальна нація, тому приходьте на зустріч вчасно. Навіть 5-хвилинне спізнення сприймається, як образа та неповага. Тоді як в Іспанії нормально спізнюватися навіть на ділові зустрічі. Врахуйте це і не ображайтесь, що іспанці приходять на півгодини-годину пізніше.

Читайте такожКанікули для тварин: де можна залишити домашніх улюбленців на час відпустки (відео)

В країнах Середнього Сходу не використовуйте жест «палець вгору». Там він означає непристойну образу, тому є ризик нарватися на неприємності. У Японії користуватися носовичком в громадських місцях – моветон. Якщо у вас застуда, намагайтеся приховувати хворобу від оточуючих.

З алкоголем в Еміратах не жартують – розпивання на вулиці карається тюрмою. Також в ОАЕ забороняється фотографувати місцевих жінок та торкатися їх. Тому радимо бути уважними перед подорожами та поважати культуру країни, до якої їдете.