З компактним центром, розвиненою системою метро й багатством історичних пам’яток,  навряд чи можна уявити краще місце для того, щоб безцільно бродити й відкривати нове на ходу. Поїздка в Київ не пропалить діру у вашому банківському рахунку.

П’ять прекрасних ідей, що варто робити в Києві при скромному бюджеті.

Читайте такожЯк бути туристом у своєму місті

Прогулянка в метро

Київське метро налічує три гілки і 52 станції, всього за 8 грн можна дістатися будь-якої точки міста. Кожна станція по-своєму унікальна та має цікаві архітектурні риси. Обов’язково відвідайте найглибшу станцію метро у світі «Арсенальна».

Самостійні піші тури

В місті, де навіть самі вулиці приваблюють увагу, не потрібно мати повні кишені, щоб насолодитися краєвидами. Оберіть напрямок і присвятіть день блуканню по бруківці, історичних площах та алеях. Прогуляйтеся Хрещатиком – центральною вулицею Києва протяжністю 1,5 кілометри. Підніміться через Володимирську гірку до старого міста та відкрийте для себе багато нового. Закінчіть прогулянку на Андріївському узвозі – одній з найвідоміших вулиць міста. На радість мандрівникам з невеликим бюджетом, майже всі визначні пам’ятки у пішій доступності. Тому не потрібно турбуватися про додаткові витрати на проїзд.

Відвідуйте церкви

Читайте такожТОП-10 секретних місць Києва, про які вам не розкажуть в путівниках

Київські храми порадують кожного туриста і майже нічого не коштують. Почніть з Софійського собору на однойменній площі. Потім пройдіться до Михайлівського Золотоверхого монастиря, який знаходиться навпроти. Туди можна заходити безкоштовно, а всередині ви побачите унікальне оздоблення інтер’єру. За доплату можна піднятися на вежі церков, звідки відкриваються приголомшливі краєвиди. Далі пройдіться до Андріївського узвозу, де вас зустріне дивовижна бірюзова будівля Андріївської церкви.

Досліджуйте вуличне мистецтво

У Києві вирує вуличне мистецтво, і відшукати щось цікаве можна в неочікуваних місцях. Українська столиця відома величезними художніми роботами на будинках – муралами. Вони часто заховані в менш туристичних частинах міста, куди ви ніколи просто так не зайшли б. Тож можна витратити всю відпустку, шукаючи більше 150 витворів мистецтва, створених як місцевими, так і міжнародними художниками. Галерея на відкритому повітрі, яка охоплює більшість вулиць - це найбільша таємниця Києва, яка не буде коштувати вам ані копійки.

Насолоджуйтеся кавою

Кавова мапа Києва пропонує десятки затишних місць, де не потрібно віддавати великі кошти. Кіоски та невеличкі кав’ярні на кожному розі зазвичай мають цікавий дизайн та унікальні напої.

Як раніше писав УНІАН, куди поїхати, якщо дуже потрібне перезавантаження, але немає можливості виїхати далеко і надовго. Звісно, найпростіший спосіб – влаштувати собі короткочасну екскурсію з міста, щоб вранці виїхати, а ввечері повернутися додому. Варіантів тут безліч, починаючи від організованих екскурсій і закінчуючи самостійними виїздами.