Парк в Умані / igotoworld.com

День всіх закоханих хочеться асоціювати з романтичними подорожами і любовними пригодами. Погодьтеся, мало хто відмовився б зустріти 14 лютого у Венеції або на Балі, а не в рутинних обіймах улюбленого офісу.

Втім, щоб зануритися в атмосферу романтики, не обов'язково їхати далеко. УНІАН вирішив згадати про найромантичніші місця України та її найближчих сусідів.

Читайте такожЗ Днем святого Валентина: привітання у віршах, малюнках, листівках

Найромантичніші місця України

Маріїнський парк в Києві

Столичний Маріїнський парк давно сприймається киянами як щось буденне, проте це дуже атмосферне місце. Гостей парку зустрічають розкішні фонтани серед зелені, а з майданчика перед Маріїнським палацом відкривається неймовірний краєвид на лівий берег Дніпра.

Фінальним акордом в романтичній атмосфері парку служить «Міст закоханих» (він же Парковий міст, він же Чортів міст), який завжди завішаний навісними замками з любовними зізнаннями. З боку Арки дружби народів біля мосту розмістився пам'ятник закоханим.

Міст закоханих в Києві / Информатор

Італійський дворик у Львові

Львів по праву можна вважати найромантичнішим містом України - його давні центральні вулиці давно стали магнітом для туристів. У самому центрі міста, на площі Ринок, розташувався особняк купця Костянтина Корнякта.

Цей унікальний палац був зведений в 1580 році за проектом італійських архітекторів Петра з Барбони і Павла Римлянина. Внутрішній двір особняка захищений від міського шуму зовнішніми стінами, і являє собою справжній острівець Венеції в Україні - з характерною архітектурою, колонами та статуями.

Сьогодні в Італійському дворику діє літнє кафе, там же часто проводяться джазові концерти.

lvivtour.com.ua

Колонада Воронцовського палацу в Одесі

Ротонда Воронцовського палацу посідає особливе місце в серцях одеситів. У місті досі жива легенда про те, що колонаду побудували на честь дівчини, яка рік за роком чекала повернення свого коханого з далекого плавання.

Комплекс, створений за проектом архітектора Франческо Карло Боффо, розташований в мальовничому місці поруч з Приморським бульваром.

Колоннада в Одессе / histodessa.ru

«Міст кохання» в Запоріжжі

Ще один міст, який став улюбленим місцем прогулянок пар, влаштувався в запорізькому Вознесенівському парку. Композиція мосту виконана у вигляді альтанки над ставком, освітленим лампами - особливо ефектно вона виглядає у вечірній час доби.

Примітно, що спочатку міст назвали «Мостом до серця тещі та свекрухи».

Парк в Запорожье / zaporizhzhia.city

Софійський парк

Знаменитий Софійський парк в Умані буквально є плодом любові. Польський магнат Станіслав Потоцький замовив будівництво цього комплексу в подарунок своїй дружині Софії Глявоне.

Як результат, практично все в парку дихає романтикою і оповито легендами любовного характеру. На мосту закоханих у Софійському парку постійно прогулюються пари, а в місцевому павільйоні з білою колонадою регулярно проводяться весільні фотосесії.

Тунель кохання в Клевані

Так званий «тунель кохання» - укрита зеленню алея в селі Клевань Рівненської області, виник випадково. Місцеві розповідають туристам, що на місці тунелю раніше була залізна дорога, яка веде до військової бази. Щоб замаскувати її, дерева були висаджені прямо під рейками.

Пройшли роки, військова база в Клевані давно покинута, а «тунель» почав обростати романтичними легендами і набувати популярності у туристів. Вважається, що закохані мають пройтися «тунелем» разом, загадавши бажання.

Романтичні місця світу

Не будемо говорити про всім відомих Париж та Венецію. Знайти романтику можна знайти і ближче.

Долина метеликів в Туреччині

На західному узбережжі затоки Бельджеіз в Туреччині розташувався заповідник "Долина метеликів". Туристи описують її як місце неймовірної краси, закрите для будівництва. Зупинитися там можна в одному з бунгало прямо на березі моря.

alexcheban.livejournal.com

Королівські Лазенки у Варшаві

Варшавські Королівські Лазенки - це такий «польський Версаль», заснований в XVIII столітті польським королем Станіславом Августом Понятовським.

Туристів в Лазенках зустрічають розкішні скульптури, вишукана архітектура і захоплюючий дух ландшафт. Прекрасне місце для романтичної зустрічі або фотосесії.

.igotoworld.com

Раніше УНІАН писав про історію та традиції Дня святого Валентина.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.