Це дасть можливість виконувати з аеродрому «Біла Церква» прямі рейси з/в інші країни / фото aerovokzal.net

Відкриття міжнародного пункту пропуску на базі аеродрому в Білій Церкві в рамках програми розвитку регіональних аеропортів може відбутися восени поточного року.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на підсумки робочої поїздки голови відомства Володимира Омеляна в Київську область для ознайомлення з виробничими потужностями КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

Читайте такожПлани на довгі вихідні: де бюджетно і з «родзинкою» відпочити на 8 березня

Відео дня

«Це (відкриття міжнародного пункту пропуску - УНІАН) дасть можливість виконувати з аеродрому «Біла Церква» прямі рейси з/до інших країн, що значно збільшить кількість повітряних суден, які потребують ремонту або технічного обслуговування. Відкриття міжнародного пункту пропуску заплановане орієнтовно восени 2019 року», - цитує прес-служба міністра інфраструктури.

У повідомленні підкреслюється, що розвиток регіонального аеропорту «Біла Церква» і створення на його базі мультимодального вантажного комплексу є одним з пріоритетних завдань Міністерства інфраструктури.

«Розвиток регіонального аеропорту «Біла Церква» і створення на його базі мультимодального вантажного комплексу визначено пріоритетним проектом. У 2018 році здійснено 73 авіаційні операції, що є рекордом за останні 18 років роботи підприємства. У перспективі після відкриття міжнародного пункту пропуску на аеродромі «Біла Церква» очікується поступове зростання кількості авіаційних операцій до 300 на рік», - цитує прес-служба Омеляна.

Також повідомляється, що в рамках програми технічної допомоги ЄС вже підготовлено попереднє техніко-економічне обґрунтування (пре-ТЕО) створення мультимодального вантажного комплексу.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого Омелян повідомив про рішення надати аеродрому в Білій Церкві в травні міжнародний статус і в серпні запустити вантажні перевезення на регулярній основі.

На даний час аеропорт може приймати вантажі, однак відсутність міжнародного статусу перешкоджає розвитку вантажного комплексу.

У лютому 2018 року Міністерство інфраструктури повідомило про плани до 2020 року створити міжнародний аеропорт "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень, а також забезпечити розвиток сучасного центру технічного обслуговування і ремонту повітряних судів.

Фахівці відомства оцінили орієнтовну вартість проекту в 52 млн євро, а орієнтовний термін реалізації - 2018-2020 роки.