В італійському готелі все просякнуте духом легендарного родстера / фото motor.ru

В Італії з 2017 року працює готель, який точно сподобається всім шанувальникам японського автопрому. Його власник, Андреа Манчіні, все своє життя присвятив колекціонування "Міат", і два роки тому вирішив відкрити готель, в якому все просочено духом легендарного родстера. За словами самого Манчіні, він зумів зібрати найбільшу приватну колекцію у світі.

Читайте такожЖурналісти провели експеримент: подалися до Італії власним авто, вартість подорожі порівняли із перельотом

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"Готель побудований на базі старого кам'яного будинку XVII століття. Номери у ньому розрізняються за кольорами - кожна кімната названа на честь одного із заводських відтінків, які Mazda використовувала для фарбування кузовів MX-5. Так, постояльці можуть пожити в кімнатах Mariner Blue, Sunburst Yellow, Soul та Crystal Red White. Оформлення кімнат продовжує мотиви "Міаталенду" - кімнати прикрашені барельєфами у вигляді "Міати", а ключі від номерів виглядають як ключі від автомобіля", - йдеться в повідомленні.

Але найцікавіше знаходиться на території готелю: там розташовується колекція Манчіні з більш ніж 40 "Маздою". Зрозуміло, в колекції є всі чотири покоління MX-5, включаючи рідкісні модифікації: "турбоміату" BBR Turbo NA, спецверсію Miracle Edition NB з шестиступінчастою короткохідною коробкою і шкіряним салоном та гоночну NC із серії Open Race.

Оформлення кімнат продовжує мотиви "Міаталенду" / фото motor.ru

Але найцінніші екземпляри колекції ще унікальніші - наприклад, модифікація RS Limited, яка була випущена в 1994 році тиражем 500 автомобілів під суббрендом Eunos, розрахованим лише на японський ринок. В колекції є ще одна модель, випущена під егідою цієї марки: Eunos V Special Type II 1993 року випуску.

Крім того, в його колекції є три автомобілі від бренду, якого вже не існує. Мова йде про компанії M2, ще один суббренд Mazda, під початком якого мали розроблятися нішеві автомобілі на основі вже існуючих моделей. У колекції Манчіні є один із 300 родстерів M2 1001, розкішний M2 1002 і спортивна M2 1028 з полегшеним кузовом та форсованим мотором.

Манчіні дозволяє постояльцям їздити на деяких родстерах, щоб досліджувати навколишні озера і виноробні, але моделі M2 він не дає нікому. Він настільки дбайливо ставиться до цих трьох автомобілів, що коли німецький офіс "Мазди" відправив до нього знімальну групу і професійного гонщика, щоб зробити невеликий тест-драйв одного з M2, Манчіні сказав, що швидше відрубає йому руку, ніж пустить за кермо рідкісного родстера.

В колекції є три автомобіля від бренду, якого вже не існує / motor.ru