Ілюстрація / REUTERS

Опівночі 9 вересня пілоти British Airways розпочнуть дводенний страйк, тому більшість рейсів авіакомпанії на понеділок та вівторок скасовано.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

Читайте такожСловенська авіакомпанія скасувала рейс до Відня через борг пасажиру в 250 євро

Відео дня

І British Airways, і профспілка заявили про готовність розпочати нові переговори. Проте рішення про відміну рейсів не скасовано.

Авіакомпанія звернулася до пасажирів із закликом не їздити до аеропортів, запевнивши, що для більшості із них будуть знайдені альтернативні маршрути.

Пілоти авіакомпанії проголосували за страйк з приводу оплати праці на початку липня. Спроба ж авіакомпанії в судовому порядку зупинити страйк виявилася неуспішною.

В авіакомпанії заявили, що запропонована ними угода по оплаті 11,5 відсотка протягом трьох років була справедливою, але "ми продовжуємо вивчати всі шляхи, щоб знайти рішення, уникнути страйку і захистити плани поїздок наших клієнтів."

Зазначається, що останній страйк співробітників British Airways відбувся ще в 1970-х роках. У 2008 році пілоти проголосували за проведення страйку, але тоді питання вдалося врегулювати.