Ілюстрація / REUTERS

Пілоти British Airways у понеділок, 9 вересня, розпочинають безпрецедентний 48-годинний страйк. Понад 1500 рейсів британського перевізника будуть скасовані у понеділок і вівторок.

Про це пише Deutsche Welle.

Читайте такожBritish Airways скасувала рейси через дводенний страйк пілотів

Відео дня

Страйк може порушити плани тисяч подорожувальників. Повідомляється, що третім днем страйку стане 27 вересня. Асоціація пілотів британських авіаліній (BALPA) заявила, що авіакомпанія має ділитися своїми прибутками з пілотами. Ті мали миритися зі значними скороченнями зарплат, коли BA переживала економічно скрутні часи. Нині, коли компанія прибуткова, вона має відповідно підвищити заробітну платню своїм пілотам, наголошують у профспілці.

"Страйк коштуватиме компанії значно більше, аніж інвестиція заради того, щоб урегулювати питання", - заявив генеральний секретар BALPA Браян Страттон, закликавши сторони повернутися за стіл перемовин задля врегулювання суперечки.

British Airways у свою чергу зазначає, що їхня пропозиція щодо зарплати справедлива, а акція пілотів - невиправдана. Речник авіаперевізника також висловив готовність до перемовин з профспілкою. За підрахунками BALPA, дводенна акція коштуватиме перевізнику 44,5 мільйона євро на день.

Наслідки страйку пілотів відчуватимуться ще кілька днів. Британське видання The Guardian пише, що страйк порушить плани понад 300 тисяч пасажирів. Зранку у понеділок у British Airways заявили, що змушені були в цей день скасувати майже усі свої внутрішні рейси.

Нагадаємо, у серпні британська авіакомпанія British Airways скасувала понад сотню рейсів через збій у системі.