Австрійський Грац / Фото Марина Григоренко

Австрійська залізниця (ÖBB) у співпраці залізничними компаніями Польщі та Чехії – PKP Intercity і České dráhy – з 16 грудня 2019 року запускає рейс «Грац – Перемишль (Пшемисль)», розклад якого зручно співпадає з потягами з Перемишля до українських міст Львів та Одеса.

Читайте такожНа поїзді по Австрії: мальовничі краєвиди, доступ в найпотаємніші куточки та зупинки «на вимогу»

Про це повідомляється на офіційній Facebook сторінці Посольства Австрії в Україні.

Відео дня

«Нова можливість дістатися Австрії з України! З 16 грудня австрійська залізниця Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) запускає рейс Грац - Перемишль. Час - зручний для пересадки з потягів з України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дорога з Перемишля до Граца триватиме близько 12 годин, до Відня - близько 10. Під час подорожі потяг робитиме близько 40 зупинок, тож за бажання можна ще й подивитися на польські міста Краків, Катовіце чи Жешув. Також частина маршруту проходить через Чехії, в тому числі через місто Острава.

Ходитиме потяг раз на добу. З Перемишля він вирушатиме о 10:14 за місцевим часом, а до Грацу прибуватиме о 22:33. З Граца потяг вирушатиме о 5:28 за місцевим часом, а прибуватиме до Перемишля – о 17:56. Детальніше з розкладом руху можна ознайомитися за посиланням. Квитки на потяг ще не продаються, тому їхня ціна поки невідома. Втім, практика показує, що зазвичай в Австрії куплені заздалегідь квитки дещо дешевші, ніж ті, що придбані ближче до дати подорожі.

Читайте такожЧарівна долина Вахау: земля розкішного австрійського бароко, білого вина і веселих ченців

Зазначимо, потяг «Перемишль - Грац» має доволі зручне стикування з рейсом «Укрзалізниці» №036 Ш «Одеса – Пшемисль», який прибуває до польського міста о 9:50. Таким чином на пересадку у вас є 25 хвилини. Вартість купейного квитка від Одеси до Пшемисля – близько 1000 гривень. О 7:55 він робить зупинку у Львові. Вартість купейного квитка за маршрутом «Львів – Пшемисль» - близько 350 грн. Зворотній рейс №036 Ш «Пшемисль – Одеса» також доволі зручний для пересадки – з польського міста він відбуває о 18:39. Таким чином, на пересадку є близько 45 хвилин.

А ось інші рейси з України до Пшемисля, в тому числі «київські», не дуже зручно підходять для пересадки на Грац – доведеться ніч провести у Пшемислі. Втім, якщо плануєте добиратися з Києва – можна спочатку дістатися до Кракова чи Катовіце, а там вже сісти на зазначений потяг до Граца.