У новій частині терміналу з’явиться тропічний сад / фото: avianews.com

Аеропорт Хамад у Досі має намір розширити пасажирський термінал, що збільшить його пропускну здатність і створить додаткові сервіси для пасажирів.

Про це повідомляє avianews.com.

Читайте такожНові дороги та заохочення туризму: Кабмін затвердив програму розвитку Карпат

Відео дня

В рамках першого етапу будівельники побудують між віддаленими посадочними галереями D і E будівлю, яка об'єднає їх в єдиний комплекс у вигляді трикутника.

У ньому розміститься критий тропічний сад площею 10 000 кв. м і водойма з водоспадом площею 268 кв. м. Висота стелі в цьому місці складе 85 м, а для створення особливого мікроклімату на даху встановлять спеціальні скла, що регулюють подачу сонячного світла.

Роботи почнуться на початку 2020 року і завершаться до 2022 року. Додаткові площі збільшить пропускну спроможність терміналу до 53 мільйонів пасажирів на рік напередодні Чемпіонату світу з футболу 2022 року, який відбудеться у Катарі.

Після 2022 року продовжиться розширення галерей D і E в протилежні боки, що створить додаткові виходи на посадку і збільшить пропускну спроможність аеропорту до 60 мільйонів пасажирів на рік.

Після реалізації проекту в аеропорту Хамад відкриють 11 270 кв. м площ для торгівлі та закладів громадського харчування, а також залу очікування підвищеного комфорту Al Mourjan lounge площею 9 000 кв. м, з якої буде відкриватися краєвид на тропічний сад.

Існуючий термінал в аеропорту Хамад має площу 600 000 кв. м і почав роботу в 2014 році. Аеропорт є базовим для Qatar Airways, яка виконує щоденні рейси до Києва.

Як повідомляв УНІАН, у німецькому місті Гамбурзі колишній нацистський бункер St Pauli переобладнають на готель.