Кіпр закривається для іноземців до кінця квітня / фото: tpg.ua

Уряд Кіпру заявив про заборону на авіасполучення з 28 країнами, включаючи Україну, з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Про це повідомляє Cyprus Mail.

Читайте такожНа свій страх і ризик: готуємося до поїздки на «травневі» в умовах карантину

Відео дня

Заборона запроваджується з 21 березня і діятиме до 30 квітня.

Вона стосується, зокрема, рейсів з України, а також Великої Британії, Греції, Росії, Німеччини, Бахрейна, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Єгипту, Естонії, Угорщини, Ірландії, Ізраїлю, Йорданії, Латвії, Лівану, Литви, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Катару, Румунії, Сербії, Словаччини, Швеції та Швейцарії.

Міністр охорони здоров'я Константінос Іоану зазначив, що впродовж найближчих 14 днів єдиними рейсами, дозволеними до Кіпру, будуть вантажні. Ці заходи будуть переглянуті через два тижні.

Пасажири, які прилетять на Кіпр до суботи, будуть зобов'язані надати медичні довідки про огляд на коронавірус або документи з дипломатичного представництва. Відповідне рішення про ізоляцію не поширюється на людей, які перебувають в Європі у короткострокових відрядженнях або госпіталізовані для лікування хвороб разом з супроводжуючими особами.

Також наголошується, що для екстрених випадків залишаються відкритими спеціальні чартерні рейси в Лондон та Афіни.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 18 березня у світі виявлено понад 198 тисяч інфікованих коронавірусом COVID-19. Кількість померлих зросла до 7 948 осіб. Водночас одужали від недуги 81 950 людей.

Випадки зараження зафіксовано в усіх європейських країнах.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.