Ryanair припиняє польоти з 24 березня на невизначений термін / Ілюстрація REUTERS

Найбільший лоукостер Європи, ірландська авіакомпанія Ryanair, найімовірніше, не буде виконувати пасажирський авіарейси в квітні-травні 2020 року.

Читайте такожAustrian Airlines зупиняють польоти до 19 квітня

Про це йдеться в заяві генерального директора Ryanair Майкла о'Лірі, опублікованій на сторінці групи авіакомпаній у Facebook.

Відео дня

«Наразі ніхто не знає, як довго триватиме «шатдаун» через Covid-19. Досвід Китаю свідчить про те, що для стримування і скорочення поширення вірусу потрібно 3-місячний період. На даний момент ми не плануємо здійснювати польоти протягом квітня і травня, але остаточно це буде залежати від рекомендацій уряду, і ми у всіх випадках будемо виконувати ці інструкції», - заявив о'Лірі.

Гендиректор Ryanair також нагадав, що сьогодні, 24 березня 2020 року, лоукостер виконає свої останні пасажирські авіарейси перед закриттям на карантин на невизначений термін, а далі компанія запропонувала свої літаки урядам для виконання «евакуаційних» рейсів, а також поставок медикаментів та інших життєво необхідних в період епідемії товарів.

Читайте такожНа свій страх і ризик: готуємося до поїздкі на «травневі» в умовах карантину

При цьому він прояснив ситуацію з поверненням грошей пасажирам за скасовані рейси, заявивши, що всі такі пасажири протягом наступного тижня або двох отримають електронного листа з усіма можливими варіантами. У компанії просять клієнтів запастися терпінням і розуміння, адже через карантинні заходи по всьому світу компанії довелося урізати офісний персонал на 50%, тому їм потрібний час, щоб обробити всі заявки. Водночас керівник Ryanair попросив клієнтів не дзвонити на телефонні лінії авіакомпанії, так як скорочений штат все одно не зможе охопити нічого, крім невідкладних справ, які в найближчі дні будуть пов'язані з рятувальними польотами.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, з 24 березня в Україні закрили всі аеропорти. Працюватиме тільки міжнародний аеропорт "Бориспіль", і то для екстрених рейсів. Туристичні авіапоїздки з України тепер повністю під забороною.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: