Ізраїль відкривається для бізнес-туристів / фото Андрій Семко

Ізраїль дозволив в'їзд для іноземних представників ділової спільноти на тлі діючих обмежень на відвідування країни іноземцями через пандемію коронавірусу.

Читайте такожНайбільша авіакомпанія Ізраїлю відновила регулярні рейси з Тель-Авіва до Києва

Як повідомляє прес-служба Міністерства туризму Ізраїлю, в'їзд може бути дозволений як бізнесменам з «зелених», так і з «червоних країн», але при в'їзді з «червоної країни» або при її відвідуванні протягом 14 днів, що передують поїздці, діловому туристу необхідно надати на кордоні негативний тест ПЛР, зроблений за 48 годин до вильоту.

Відео дня

При отриманні дозволу, бізнесмени з «зелених країн» зможуть перебувати в Ізраїлі до 7 днів (168 годин), а з «червоних країн» 4 дні (96 годин). Обидві категорії громадян не зобов'язані будуть ізолюватися після прильоту, але їм буде необхідно дотримуватися низки епідеміологічних правил.

При цьому уточнюється, що в'їзд буде можливий тільки для тих осіб, чий внесок в ізраїльські компанії і економіку життєво необхідний, і тільки в тих випадках, коли ділова зустріч не може бути проведена віртуально.

Процес отримання дозволу на в'їзд до Ізраїлю

  • Бізнесмен з-за кордону повинен заповнити онлайн-форму для іноземних бізнесменів для подачі заявки на в'їзд до Ізраїлю, після її заповнення потрібно відправити її на адресу електронної пошти контактної особи в ізраїльській компанії.
  • Потім - генеральний директор, віце-президент або уповноважена особа від імені приймаючої ізраїльської компанії має заповнити форму заявки і відправити її на адресу електронної пошти Tofes.Zarim.yarok@economy.gov.il, додавши до нього анкету бізнесмена з-за кордону.
  • Заяву необхідно подавати за 15 і більше робочих днів до планованої дати прибуття пасажира в Ізраїль.
  • Кількість днів для обробки заявки буде відраховуватися з дати подачі всіх документів, необхідних для обробки заявки.

Що відбувається після подачі заяви на в'їзд до Ізраїлю

  • Рекомендуючий орган при Міністерстві економіки і промисловості Ізраїлю розгляне запит ізраїльської компанії.
  • Якщо рекомендація позитивна, вона буде відправлена в Управління з народонаселення та імміграції Ізраїлю для подальшого розгляду.
  • У разі прийняття позитивного рішення, Міністерство економіки і промисловості видасть спеціальний сертифікат ізраїльської компанії.
  • Якщо рекомендація негативна, причини будуть відправлені в ізраїльську компанію, яка подала запит.
  • Компанія, чия заявка була відхилена, може запросити повторний розгляд прохання, надавши нові дані.
  • Запит на перегляд може бути поданий протягом 30 днів з моменту отримання повідомлення про відхилення запиту.
  • Запит слід надсилати на адресу електронної пошти Tofes.Zarim.yarok@economy.gov.il.

Після отримання схвалення заявки на в'їзд до Ізраїлю

  • За 24 години до вильоту іноземний бізнесмен повинен заповнити онлайн-форму декларації пасажира, що в'їжджає в Ізраїль.
  • При в'їзді в державу Ізраїль бізнесмен повинен надати схвалення Управління з народонаселення та імміграції, отримане від приймаючої компанії.
  • Довідкову інформацію можна отримати на сайті Міністерства економіки і промисловості Ізраїлю.

Нагадаємо, Ізраїль ввів заборону на в'їзд іноземних громадян в країну в березні 2020 року через пандемію коронавірусу. За даними сервісу visitukraine.today, виняток становлять випадки гуманітарного характеру, а саме: необхідність проведення невідкладної медичної операції. У таких випадках іноземний громадянин безпосередньо звертається до відповідного ізраїльського медичного закладу, який, у разі готовності прийняти такого пацієнта, оформляє спеціальний дозвіл для його в'їзду, згідно з встановленою процедурою.

Це також не стосується пасажирів з дозволом на в'їзд, виданим Управлінням з питань народонаселення та імміграції Ізраїлю або Міністерством закордонних справ Ізраїлю. Такі пасажири підлягають самоізоляції протягом 14 днів. 

Інші новини туризму в період пандемії COVID-19