Королівський парк квітів Кекенгоф у Нідерландах / Фото wikipedia.org

Знаменитий на увесь світ королівський парк квітів у Нідерландах Кекенгоф (Keukenhof), який щороку з 20-х чисел березня до 20-х чисел травня приваблює величезну кількість туристів, цього року стоїть зачинений через коронавірус.

Втім, працівники парку не могли не показати усю цю красу хоча б на відео, яке вони опублікували на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також"Яркие ковры": в кропивницком дендропарке расцвели три миллиона тюльпанов (видео)

Парк Кекенгоф, також відомий під назвою Сад Європи, розташований між Амстердамом і Гаагою в невеликому містечку Ліссе. Він був спроектований в 1840 році ландшафтними архітекторами Зохерами, а перша виставка квітів у Кекенгофі пройшла в 1949 році. Величезний сад знаменитий своїми квітами і великими тюльпановими галявинами: тут посаджено 4,5 мільйона тюльпанів 100 різних різновидів. Також в парку є три оранжереї: з тюльпанами, золотими нарцисами і пишним бузком в одній, червоними трояндами в інший і орхідеями в третій. У наші дні Кекенгоф щорічно відвідують понад 800 тисяч туристів з різних країн.

Як раніше повідомляв УНІАН.Туризм, не лише нідерландські, а й українаські парки квітів цього року довелося зачинити на карантин. Приміром, на території ландшафтного парку Співоче поле у Києві довелося скасувати десяту ювілейну виставку тюльпанів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.