Кожен третій українець за останні два роки подорожував своєю державою як турист / фото УНІАН

Кожен третій українець за останні два роки подорожував своєю державою як турист.

Про це йдеться в результатах опитування соціологічної групи "Рейтинг", опублікованого на її сайті.

32% опитаних зазначили, що за останні два роки подорожували Україною з метою туризму. 68% – не мали такого досвіду.

Відео дня

Найбільше подорожували Україною мешканці Києва та молодь: відносно більше тих, хто подорожував, серед мешканців Києва, молодих респондентів, більш заможних та тих, то має та часто водить авто. Найпопулярнішими напрямами для подорожей є Карпати (55%) та морські курорти Півдня (48%). До природних пам’яток подорожували 37%, цікавих міст України – 26%, місць історичних подій, битв – 17%.

Читайте такожВакцинованих українців попередили про проблеми з в'їздом до Єгипту

Також опитування показало, що більшість власників авто (77%) готові користуватися платними автомагістралями, якщо вони будуть якісніші, безпечніші та матимуть обмеження швидкості 130 км/год.

Було опитано населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,8%.

Терміни проведення: 10-13 вересня 2021 року.

Нагадаємо, як писав УНІАН, влітку 2021 року українці подорожували активніше, ніж до пандемії, навіть попри те, що наразі відкрились далеко не всі популярні маршрути.

Вас також можуть зацікавити новини