Острів Зюльт в Німеччині – чудовий варіант для прохолодного літнього відпочинку / фото ua.depositphotos.com

Літо 2023 року виявилося аномально спекотним в багатьох країнах Європи, що традиційно вважаються найпопулярнішими літніми туристичними напрямками континенту. Стовпчики термометрів в Італії, Іспанії та Греції сягали понад 40 градусів за Цельсієм, перетворюючи відпочинок на пекло з постійним пошуком прохолоди.

Тож не дивно, що цього року одним з головних туристичних трендів назвали пошук більш прохолодних напрямків для літньої відпустки. Видання The Independent назвало кілька цікавих міст Європи, на які варто звернути увагу влітку 2024 року, якщо хочеться прохолоди.

1. Остенде, Бельгія

Середній максимум у серпні: +21°C

Відео дня

Середній мінімум у серпні: +15°C

Хоча Бельгія не асоціюється у більшості туристів з пляжним відпочинком, найбільше місто Фландрії Остенде може похвалитися чудовими піщаними пляжами, де можна вранці зайнятися кайтсерфінгом, а після обіду насолодитися свіжими устрицями на набережній Альберта I – і все це без необхідності рятуватися від спеки.

2. Ла Гомера, Канарські острови, Іспанія

Середній максимум у серпні: +28°C

Середній мінімум у серпні: +21°C

У той час як материкова Іспанія палає, атлантичний бриз дме через Канарські острови, гарантуючи приємну погоду круглий рік. Ла Гомера запрошує туристів насолодитися пішими прогулянками, купанням у блакитних водах та гурманськими бенкетами. 

3. Тарту, Естонія

Середній максимум у серпні: +21°C

Середній мінімум у серпні: +11°C

Культурна столиця Європи у 2024 році Тарту має відмінний клімат для знайомства з Естонією влітку. Тут туристам гарантовані чарівна старовинна архітектура і мальовничі краєвиди.

4. Сопот, Польща

Середній максимум у серпні: +22°C

Середній мінімум у серпні: +12°C

Приморський Сопот, розташований у Тригородському регіоні "Балтійської Рів'єри" неподалік від Гданська, є доступною альтернативою улюбленим гучним містам півдня. Тут на туристів чекає 4 км пляжів, найдовший дерев'яний пірс у Європі та стильні оздоровчі спа-центри. Також місцеві жителі хвалять Сопот за його пляжне нічне життя.

5. Острів Зюльт, Німеччина

Середній максимум у серпні: +20°C

Середній мінімум у серпні: +16°C

Магніт для німецької еліти з м'яким мікрокліматом Північно-Фризьких островів, смугастими кабінками для сидіння та незайманим світлим піском зі зрозумілих причин приваблює мандрівників. Довершує усе це чудова гастрономія.

6. Озеро Блед, Словенія

Середній максимум у серпні: +28°C

Середній мінімум у серпні: +16°C

Найвідоміша пам'ятка Словенії виблискує під літнім сонцем, а блакитні льодовикові води озера Блед допомагають зберігати холоднокровність під час сходжень до середньовічного замку Блед і романтичних прогулянок навколо острова фантазій.

7. Машику, Мадейра, Португалія

Середній максимум у серпні: +26°C

Середній мінімум у серпні: +21°C

Це містечко, затиснуте між горами, відоме своїми пляжами, доглянутими садами та теракотовими дахами, що усіюють весь ландшафт. Водночас тут набагато спокійніше, ніж на більш розкручених португальських курортах.

8. Порі, Фінляндія

Середній максимум у серпні: +21°C

Середній мінімум у серпні: +12°C

Місто Порі на західному узбережжі Фінляндії є центром джазової музики, фінської вуличної їжі та справжньої зірки Скандинавії – пляжу Ютері: 6 км білого піску, ідеальні для віндсерфінгу, волейболу, спостереження за птахами та барбекю. 

9. Харлем, Нідерланди

Середній максимум у серпні: +19°C

Середній мінімум у серпні: +15°C

Сюди варто вирушати за тюльпанами, вінілами, прихованими двориками та безліччю каналів. Менш багатолюдний сусід Амстердама пропонує шматочок голландської прохолоди без зіткнень зі спітнілими незнайомцями. Місцева культура пивоваріння походить від 14 століття, а активні заняття можна знайти в національному парку Зюйд-Кеннемерланд.

10. Скаген, Данія

Середній максимум у серпні: +19°C

Середній мінімум у серпні: +13°C

Портове місто Скаген має художні музеї та вишукані ресторани, здатні конкурувати зі столицею країни Копенгагеном. Любителів дикої природи порадує піщана коса Гренен, що розділяє Балтійське та Північне моря. 

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам дали кілька корисних порад, як пережити пекельну спеку на європейських курортах у сезон літніх відпусток.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.