В українських туристів вимагатимуть негативний тест на коронавірус \ Фото Вероніка Кордон

Міністерство закордонних справ України роз'яснило умови в'їзду для українських туристів до Туреччини, які почнуть діяти з 4 червня.

Про це у коментарі УНІАН повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Речник нагадав, що 4 червня починають діяти нові правила в'їзду іноземців до Туреччини.

Відео дня

"Нововведення мають на меті протидіяти розповсюдженню COVID-19 ззовні на тлі поступового послаблення обмежувальних заходів всередині країни. Зміни будуть розповсюджуватися на всіх відвідувачів з інших країн, зокрема й України", - сказав він.

Читайте такожТуреччина перенесла дату, з якої вимагатимуть ПЛР-тести від туристів з України

За його словами, при перетині кордону громадяни України мають пред'явити: негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до приїзду; або експрес-тест на визначення антигену SARS-CoV-2, зроблений не пізніше ніж за 48 годин до приїзду; або документ про повну вакцинацію від коронавірусу, проведену щонайменше за 14 днів до приїзду; або документ, що особа перехворіла на COVID-19 протягом останніх 6 місяців.

"Турецькі прикордонники вимагатимуть лише один із зазначених документів. Наші громадяни мають самі обрати, який із документів взяти із собою в подорож. Документ має бути англійською мовою", - пояснив Ніколенко.

Водночас, транзитні пасажири, діти до 6 років та члени екіпажів звільняються від цих зобов'язань.

Крім того, за його словами, протягом 72 годин до перетину турецького кордону іноземці, зокрема й українці, мають заповнити електронну форму міністерства охорони здоров'я Туреччини (register.health.gov.tr) і мати при собі документ, згенерований після заповнення цієї форми - в електронному або паперовому вигляді.

"Нагадуємо також про необхідність мати медичний страховий поліс на період перебування на території Туреччини", - додав дипломат.

Вас також можуть зацікавити новини