Найдешевший день для поїздки - четвер / фото ua.depositphotos.com

Авіаквитки, заброньовані в неділю, обійдуться до 13 відсотків дешевше, ніж квитки, заброньовані в п'ятницю.

Міжнародні рейси слід бронювати приблизно за 60 днів (і не більше ніж за 4 місяці) для оптимальної доступності та економії (в середньому близько 10%). Минулого року золота середина наступала приблизно через шість місяців. Про це йдеться у звіті Expedia Air Travel Hacks Report за 2024 рік.

А внутрішні рейси варто бронювати принаймні за місяць до поїздки, щоб заощадити 24%. Мандрівники, які забронювали бронювання за 28 днів до вильоту, в середньому заощадили 24% порівняно з тими, хто чекав до останньої хвилини.

Відео дня

Рейси з 9:00 до 15:00 найрідше скасовуються. За статистикою, імовірність скасування рейсів, що вилітають після 15:00, на 50% вища, ніж у більш ранніх рейсів.

Але найдешевший день для міжнародних поїздок - четвер, що може заощадити туристам 16 відсотків, ніж якби вони поїхали в неділю, який є найдорожчим днем. А на внутрішніх рейсах політ у суботу заощадить 13% в порівнянні з неділею. 

Ціни на авіаквитки - що відомо

Як повідомляв УНІАН, за даними аналітичної компанії Mabrian, що за останні два роки ціни на авіаквитки зросли в середньому на 31% по всьому світу. Зокрема, ціни на квитки традиційних авіакомпаній зросли на 40%, в той час як у бюджетних авіакомпаній зростання склало всього шість відсотків.

Найбільше збільшення середніх цін спостерігалося в Північній Європі, Південній Європі та середземноморських регіонах, а також в Азії. У Північній Америці виділяється Мексика, якій вдалося зберегти ціни стабільними. А в Південній Америці Аргентина протягом останніх двох років незмінно утримує лідерство за найдорожчими авіаквитками. 

Вас також можуть зацікавити новини: