Мер Львова Андрій Садовий розповів про перспективи туризму в умовах пандемії / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Львів розглядає можливість зміни формату масових розважальних заходів, заради яких туристи приїжджають до міста, змістивши акцент на більш точкові, одиночні заходи з обмеженою кількістю відвідувачів, з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий під час брифінгу в рамках прес-туру проекту «Мандруй Україною», відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

«З точки зору туризму, бачите, книжковий форум вирішили переформатовати, тому що боялися, що буде загострення. І взагалі, ми ж не можемо передбачити, що буде в Україні через 3-4 тижні. Навіть якщо я говорю про Львів, я розумію, що ситуація може змінитися. Багато людей приїжджають спеціально на певні події, і можуть просто не доїхати, якщо, приміром, скасуються потяги. Однак якщо ситуація в країні буде більш-менш стабільна, тоді можна давати драйв – фестивалі, цікаві якісь перформанси. Я думаю, що зараз ми будемо генерувати ідеї таких цікавих перформансів, можливо, більше таких точкових. Тобто не для великих груп одночасно, а, наприклад, на 100-200 гостей, щоб люди приїхали, подивилися і поїхали», – розповів Садовий.

Водночас мер Львова відзначив, що туристи почали поступово повертатися до міста.

«Те, що я зараз бачу, вже пішло відновлення туристичних потоків. Дуже багато киян, дуже багато приїжджає людей зі сходу України. Дуже цікава динаміка була по іноземцям. Знаєте, хто у нас на першому місці зараз? Білоруси! А вже тільки на другому місці поляки. Правда, зараз через тимчасову заборону на в’їзд іноземців до України, закордонні потоки припинилися», – пояснив він.

Читайте такожЛьвів туристичний: що цікавого подивитись у місті, до якого хочеться повертатися знову і знову

Також очільник Львова відзначив перспективність спортивного туризму в місті. Адже тут щорічно проводиться більше 30 відкритих кубків Львова з різних видів спорту, в яких беруть участь спортсмени з усієї країни. Приміром, днями завершився відкритий Кубок Львова з плавання.

При цьому він додав, що незважаючи на карантин, великі інфраструктурні проекти, в тому числі важливі для туризму, не припинялися. Зокрема, триває реконструкція площ перед Оперним театром та перед залізничним вокзалом.

Інші новини про туризм в Україні в умовах пандемії коронавірусу