Казахстан обмежить авіасполучення з деякими країнами \ фото REUTERS

Міжвідомча комісія Казахстану з 26 жовтня зробила обов'язковим тестування всіх прибувають в країну незалежно від їх громадянства, повідомляється на офіційному ресурсі прем'єр-міністра Казахстану.

Читайте такожЩе чотири країни відкрили кордони для українців: куди можна поїхатиТакож з 26 жовтня комісія обмежить авіасполучення з іншими державами. Це торкнеться рейсів з України, Білорусі, ОАЕ та Німеччини.

Air Astana вже заявила про скорочення з двох до одного рейсу на тиждень на лінії Київ-Алмати, а "Бєлавіа" скасувала до 27 березня 2021 року польоти з Мінська в Алмати. При цьому білоруський авіаперевізник продовжить обслуговувати лінію Мінськ-Нур-Султан чотири рази на тиждень, передає avianews.com.

Відео дня

Air Astana випустила роз'яснення нового рішення Міжвідомчої комісії. При посадці в літак для польоту в Казахстан тепер потрібно буде пред'явити довідку про проходження ПЛР-тесту на коронавірус з негативним результатом. Аналіз повинен бути зданий не більше ніж за 72 години до перетину кордону Казахстану.

Дане правило поширюється на всіх пасажирів різного віку. Якщо мандрівник не може пред'явити довідку або має позитивний результат тесту, його не допустять на борт літака.

Звільнені від проходження ПЛР-тесту тільки пасажири, які прямують через Казахстан транзитом, якщо вони не виходять за межі транзитної зони аеропорту.

Новини по темі