Потоп у курортному Сочі / Скріншот

У Росії кажуть, що внутрішній туризм зараз переживає підйом, і вперед вириваються найбільш неочікувані напрямки. 

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, відпочивати на власних російських курортах доведеться швидше від безвиході, а не за власним бажанням.

Тому журналісти склали цілий список проблем, з якими вже сьогодні стикаються туристи, подорожуючи РФ.

1. Величезні ціни - перша і головна причина, з якої відпочинок всередині країни закритий для більшої частини населення. Адже відпочити в Росії виявилося в рази дорожче, ніж на найпопулярніших світових курортах. Крім того, нафтова країна заламує величезні ціни на бензин для власних громадян.

2. Антисанітарія. Якщо ви не можете заплатити за відпочинок в 5-зірковому готелі, найімовірніше, на російських курортах вас зустрінуть гори сміття. Брудні пляжі та брудна вода, в якій неприємно плавати - ось що зустрічає туристів. І якщо ви поїдете у відпустку з дітьми, то, без перебільшення, ставите під загрозу їхнє життя.

3. Відсутність інфраструктури. Ні про які зручності для російського туриста, звичайно, не йдеться. Про таке елементарне для туризму явище як нормальні дороги в Росії взагалі ніхто не чув. До багатьох пам'яток просто не під'їхати. Ну, і, звичайно, як тут не згадати постійні потопи в Сочі, після яких туристам нічого не залишається, окрім як купувати нове авто.

4. Величезні скупчення людей. Виявилося, що жителів Росії набагато більше, ніж наявних там курортів. Тому тепер доведеться жити в Радянському Союзі і звикати стояти в чергах навіть по шезлонг або захід у море.

5. Хамство. Про те, що таке сервіс, працівники туристичної галузі Росії взагалі забули. Продають навіть тінь на пляжі за гроші.  У мережі "завірусилося" відео, як власника готелю кричить і ображає постояльців за те, що вони попросили прибрати в номері.

6. Кричуща дискримінація. "Якщо ти бурят, калмик, чеченець і хочеш приїхати подивитися столицю, житло тобі ніхто не здасть. А якщо раптом персонал готелю запідозрить тебе в нетрадиційній орієнтації, твоїй відпустці точно кінець", - зазначають журналісти.

Нагадаємо, за заборону на видачу шенгенських віз громадянам РФ виступили п'ять країн: Естонія, Литва, Чехія, Фінляндія і Данія. Перша країна зі списку вже реалізувала обмеження на в'їзд.

У Росії на тлі подібних заяв за останні 2 тижні кількість заявок на шенгенську візу зросла на 40%. А чиновники з РФ пригрозили відповіддю на заборону.

Чехія, яка головує в Раді Європейського Союзу, запропонувала країнам ЄС розглянути припинення видачі шенгенських віз для росіян на засіданні в кінці серпня. На думку представників держави, це може бути дуже ефективна санкція.

Вас також можуть зацікавити новини: