Сьогодні у Вінниці відбулась презентація Муніципального енергетичного плану(МЕП). Цей документ визначатиме  енергетичну політику міста на 2012-2015 роки.
План розроблявся в рамках підписаної міською владою рік тому  «Угоди мерів». Тоді Вінниця взяла на себе зобов’язання розробити стратегічний  План дій щодо сталого енергетичного розвитку (SEAP) (до 2020 року). А презентований МЕП розкриває середньострокові цілі енергетичної політики міста, описує, як він фінансуватиметься та здійснюватиметься організаційно.
Зокрема, планується, що за чотири роки місто має зменшити енергоспоживання в бюджетній сфері на 20%, масово впроваджуватиме енергоефективні проекти в житловому секторі і  забезпечить зменшення споживання природного газу теплоенергетиками на 10%. Це має суттєво підвищити енергетичну, соціально-економічну та екологічну безпеку міста.
Загальний обсяг фінансування, який розробники рекомендують виділити на реалізацію Муніципального енергетичного плану, передбачається  в розмірі 190, 410 млн. гривен., причому 12, 8 млн. грн.  – вже наступного року.
Кошти для реалізації МЕП планується залучити з кількох джерел: цільові кредити NEFCO для муніципалітетів, міжнародні кредити на проекти з енергоефективності, випуск муніципальних облігацій та доходи з бюджету розвитку міста. Додатково залучатимуться кошти з прибутків теплопостачальних підприємств та за рахунок співфінансування енергоощадних проектів мешканцями житлових будинків.