Під час позапланової перевірки стану охорони праці на ДП «Жмеринський Райлісгосп» було виявлено численні порушення, через які було заборонено проведення лісосічних робіт.

Про це повідомила прес-служба Держгірпромнагляду по Вінницькій області.
Так, працівники підприємства не в повному обсязі забезпечені спецодягом, до звалювання дерев допускались вальники лісу, які не мали шостого розряду; не до всіх працівників доводились під розпис вимоги карт технологічного процесу та й карти окремих ділянок не були оформленні згідно з належними  вимогами.

Також інспектори служби зясували, що не були  проведені заміри опору в приміщенні адмінбудинку.
Перед початком проведення робіт зобрубування гілля працівників не забезпечували окулярами, а  перед початком звалювання дерев не завжди підготовлялись відвідні доріжки. При виконанні робіт по звалюванню дерев не завжди залишали недопилки.
Не всі працівники підприємтсва вчасно проходили періодичний медичний огляд. А виконуючий обов’язки лісничого, який є і в. о. спеціаліста з охорони праці, нерегулярно проводить перевірки стану охорони праці в обходах.

Відео дня

Відтак, управлінням Держгірпромнагляду по Вінницькій області було заборонено проведення лісосічних робіт у ДП «Жмеринський Райлісгосп».