Затримання сталися вчора / фото facebook.com/iryna.gerashchenko

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 13 осіб, причетних до незаконних збройних формувань.

Читайте такожПравозахисники зібрали дані 102 цивільних і 13 військовослужбовців, яких утримують бойовики на Донбасі

Про це під час брифінгу, розміщеного на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook, повідомив представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

Відео дня

"Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 13 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, та виявлено 22 адміністративні правопорушення", - зазначив він.

Також Жуганов повідомив, що територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей, серед іншого, було розкрито 4 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

За його даними, із незаконного обігу протягом минулої доби було вилучено 6 гранат Ф-1, 3 гранати ГРД-5, одну газову гранату «Терен-6», 5 тротилових шашок загальною вагою 600 г, 478 набоїв калібру 5,45 мм, 101 набій калібру 7,62 мм, а також 100 г канабісу.

Серед іншого, за словами Жуганова, за вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 39 тис. осіб та 4857 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 21 особі.