У бойовиків одного ліквідовано та одного поранено / фото facebook.com/theministryofdefence.ua

Протягом 5 січня російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, опорні пункти українських військ були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї в районі міста Авдіївка на Донецькому напрямку та поблизу селищ Павлопіль, Лебединське, Водяне на Маріупольському напрямку.

Відео дня

Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не отримав поранень. У відповідь на провокації противника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 5 січня, одного окупанта було знищено та одного поранено.

Читайте такожПостійні обстріли та продукти на санчатах: як живуть люди у звільнених від бойовиків селах Донбасу (відео)

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав. Наголошується, що українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Нагадаємо, впродовж 5 січня на пропускних пунктах в зоні ООС померли двоє людей. Бойовики продовжують штучно створювати складнощі на блокпостах.