Епіфаній привітав з Різдвом ЗСУ / фото УНІАН

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній привітав з Різдвом Збройні сили України та тих, хто перебуває в полоні та окупації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час різдвяної літургії в Софійському соборі, першого богослужіння після надання томосу про автокефалію ПЦУ.

Читайте такожВоїни ЗСУ привітали українців з Різдвом (відео)

Відео дня

«Наші спільні теплі вітання передаємо Збройним силам України і усім нашим захисникам, які жертовно захищають Батьківщину. Підносимо до Бога свої молитви за них і просимо в нього оберігати їх», - заявив він.

«Від золотоверхого Києва надсилаємо також вітання і молитовні побажання тим, хто святкує народження сина Божого в умовах окупації, полоні чи несправедливому ув’язненні і просимо в Господа для них підтримки та захисту», - додав Митрополит Київський і всієї України.

«Нехай Бог утвердить єдину помісну автокефальну Українську православну церкву, дарує нашій державі перемогу та справедливий мир, благословить Україну та весь український народ у 2019 році», - додав митрополит Київський і всієї України.

Як повідомляв УНІАН, у Софійському соборі триває різдвяна літургія, на якій демонструють томос про надання автокефалії Православній церкві України.

У спільній молитві також беруть учать президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради України Андрій Парубій, народні депутати України, члени Кабінету міністрів України, українська інтелігенція, капелани та волонтери.

6 січня, в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанию. У томосі йдеться, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.