Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними прес-центру, у Рубіжному Луганської області співробітники СБУ викрили та затримали місцевого жителя, 1987 р.н., який здійснював збір інформації про проукраїнськи налаштованих місцевих жителів, а також про сили АТО, маршрути їх пересування. Зловмисник на прізвисько «Хазбул» повідомляв розвіддані особисто ватажкові однієї з «розвідгруп» незаконного воєнізованого формування «Прізрак». До складу цієї групи входять особливо небезпечні диверсанти, які пройшли спеціальний вишкіл у офіцерів ГРУ ГШ РФ і використовують відомості, отримані від інформаторів, для підготовки та вчинення терактів у мирних містах.

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала озброєних бойовиків "ДНР", які намагалися проїхати через український блокпост

Ще двоє затриманих СБУ спільників терористів, 1976 та 1961 р.н., здобували розвідінформацію про дислокацію та переміщення сил АТО у Попаснянському районі за завданням бойовика на прізвисько «Барон», який керував інформаторською мережею з Луганська. Зловмисники зізналися, що передавали «Барону» точні координати об’єктів для артилерійського обстрілу українських позицій та практично знищених бойовиками населених пунктів.

Одного з інформаторів співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ затримали «на гарячому» безпосередньо під час прихованого спостереження за українськими військовими. Мешканець Харківської області, 1976 р.н., приєднався до бойовиків і тривалий час виконував завдання зі збору даних щодо місць дислокації, кількості особового складу та озброєння підрозділів, «гостюючи» у різних населених пунктах Ясинуватського району Донецької області.

У рамках відкритих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.