Ілюстрація / REUTERS

Майже третина (28%) опитаних українців підтримують надання автономії у складі України непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей задля припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зазначається, що респондентам під час опитування ставилося запитання "Якби для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно було надати автономію у складі України непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей (ДНР і ЛНР), чи підтримали б Ви таку пропозицію?".

Відео дня

Читайте такожМайже половина українців розмовляє з родичами українською - опитування

"Відповідно до отриманих результатів, 51% українців скоріше або точно підтримали б таку пропозицію (в тому числі, точно підтримують - 28%), не підтримали б - 24% (в тому числі, точно не підтримали б - 15%)", - констатують соціологи.

При цьому ще 25% респондентів не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

*** Київський міжнародний інститут соціології з 28 лютого по 11 березня провів на замовлення клієнта всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, які мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% - для показників близьких до 25%, 2,9% - для показників близьких до 10%, 2,1% - для показників близьких до 5%.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами спільного опитування КМІС та російської недержавної дослідницької організації "Левада-центр" ставлення українців до Росії за рік істотно покращилось.