У РФ діє указ, за яким жителі окупованих районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії / фото thekievtimes.com

У місті Новошахтинськ Ростовської області, на кордоні з окупованим Донбасом, відкрився перший центр видачі російських паспортів для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей України.

Як повідомляє «РИА Новости», про це заявив представник МВС Росії з питань міграції Кирило Адзінов.

Читайте такожПутін спростив отримання російського громадянства для жителів "ЛДНР"

Відео дня

«Центр відкрився сьогодні в тестовому режимі. Відбувається апробація технології, приймаємо перші документи», - сказав він.

Адзінов уточнив, що в цьому центрі будуть прийматися заяви від жителів окупованій території Луганської області.

Завтра передбачається відкриття другого центру для жителів окупованої частини Донецької області.

Згідно з даними МВС Росії, приймати заяви про отримання російського громадянства будуть уповноважені на це особи в ОРДЛО, розглядати їх будуть у Ростовській області. Там же будуть і видавати документи. Передбачається, що процес розгляду займатиме до трьох місяців.

У відомстві зазначили, що звернутися за російським паспортом можна буде, не відмовляючись від громадянства України.

У Ростовській області роздають паспорти РФ жителям ОРЛО / фото REUTERS

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня Путін заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не лише тих, що проживають на окупованих територіях Донбасу.