Ілюстрація REUTERS

За добу 3 травня російсько-окупаційні війська  21 раз порушили режим припинення вогню, з них дев'ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів.

Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Обстріли зафіксовано у районах населених пунктів Авдіївка, Новотроїцьке, Мар'їнка, Березове, Павлопіль, Пищевик, Лебединське, Миколаївка, Золоте-4, Новолуганське, Майорськ, Шуми.

Відео дня

Читайте також"ЛДНР" зазнали нищівних втрат на Донбасі за місяць - український офіцер (фото)

"Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 3 травня одного окупанта було знищено, ще чотирьох - поранено", - йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід": з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля міста Мар'їнка; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Лебединське.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворга уточнюються.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня ЗСУ провели успішну операцію під Новозванівкою та просунулися на 1 кілометр.